Dwergvalken

ORDE FALCONIFORMES

Dwergvalken

Familie Falconidae. De dwergvalken leven vaak in bossen, waar zij open plekken opzoeken om te jagen. In hun leefgebied moeten dode of alleenstaande bomen zijn die als uitkijkpunt dienen. De soort voedt zich vooral met insecten, in de eerste plaats vlinders, maar ook libellen, sprinkhanen en kevers. Soms ook hagedissen e.d.

Vanaf een uitkijkpunt verschalken zij hun prooi met een snelle uitval, vaak in de lucht, maar soms ook op de grond.

Indien er voldoende voedsel voorhanden is, komen de soorten tot twee broedsels per jaar. Het komt soms voor dat meerdere vogels voor de jongen zorgen

Roodbroekdwergvalk - Microhierax caerulescens - Collared Falconet

Roodbroekdwergvalk - Microhierax caerulescens

Borneo-dwergvalk - Microhierax latifrons - White-fronted Falconet

Borneo-dwergvalk - Microhierax latifrons

Birmaanse dwergvalk - Polihierax insignis - White-rumped Pygmy-falcon

Birmaanse dwergvalk - Polihierax insignis

Afrikaanse dwergvalk - Polihierax semitorquatus - African Pygmy-falcon

Afrikaanse dwergvalk - Polihierax semitorquatus

Falconidae Falcons and Caracaras Valkachtigen
Microhierax caerulescens Collared Falconet Roodbroekdwergvalk
Microhierax caerulescens burmanicus    
Microhierax caerulescens caerulescens    
Microhierax erythrogenys Philippine Falconet Filipijnse dwergvalk
Microhierax erythrogenys erythrogenys    
Microhierax erythrogenys meridionalis    
Microhierax fringillarius Black-thighed Falconet Musvalk
Microhierax latifrons White-fronted Falconet Borneo-dwergvalk
Microhierax melanoleucus Pied Falconet Bonte dwergvalk
Polihierax insignis White-rumped Pygmy-falcon Birmaanse dwergvalk
Polihierax insignis cinereiceps    
Polihierax insignis harmandi    
Polihierax insignis insignis    
Polihierax semitorquatus African Pygmy-falcon Afrikaanse dwergvalk
VOLG ONS
Op social media
@2020 SCIVV