Buulbuuls

ORDE PASSERIFORMES Zangvogels

Buulbuuls

Familie Pycnonotidae. Geslachten o.a. Hypsipetes, Pycnonotus, en Spiziox. Slechts een heel klein percentage van de 118 soorten buulbuuls wordt in de volière gezien.

De meest gehouden soort is de Roodoorbuulbuul. Buulbuuls zijn vaak minder kleurrijk dan de andere soorten maar zijn over het algemeen goede zangers die ook vrij snel tot voortplanting overgaan. Sociaal gezien moeten ze in paren worden gehouden. Zij zijn goed bestand tegen ons klimaat. Tijdens de broedperiode mogen we verwachten dat ze in onze volières agressief zijn. Sommige soorten kennen een korte broed- en nestperiode. Ze kunnen nog voor de jongen zelfstandig zijn agressief naar hun jongen worden, tijdens het broeden in de volgende ronde. Helaas wordt deze soort weinig gehouden. Liefhebbers gaan zich vaak later op moeilijkere soorten richten en hebben dan geen plaats meer voor de buulbuul. Mede gezien de steeds strenger wordende importbepalingen is het te hopen dat meer liefhebbers toch deze soorten gaan houden en fokken. De soort loopt gevaar verloren te gaan voor de liefhebberij terwijl er juist goed mee te fokken is.

Buulbuuls stellen over het algemeen weinig eisen aan hun verzorging. Een droog, tocht- en vorstvrij nachtverblijf. Een goed universeelvoer, (zacht)fruit en wat levende insecten, zoals meelwormen, buffalowormpjes en kleine krekeltjes. Zorg voor wat beplanting in de volière in de vorm van struiken en coniferen en Uw Buulbuul is een tevreden vogel. Buulbuuls zijn uitermate geschikt om in volières gehouden te worden. Veel soorten zijn behoorlijk muzikaal onderlegd en beschikken over een aardig zangrepertoire. Zogenaamde kistkooien zijn niet echt geschikt voor deze vogels. Hoewel de meeste soorten vreedzaam zijn, is het raadzaam de vogels koppelgewijs te houden of minimaal medebewoners te geven van gelijk formaat of groter. Ze hebben weinig voorkeur voor bepaald voedsel. Ook pas geïmporteerde vogels gaan vrij snel op universeelvoer over. Ze kunnen goed tegen ons klimaat, maar ’s winters het liefst vorstvrij laten overwinteren. Geef ze ook ’s zomers de gelegenheid om de nacht droog en tochtvrij door te brengen. Door hun vrij losse vederstructuur is het niet wenselijk de vogels onnodig in de hand te nemen. Verenverlies en onnodige stress is het gevolg. Door deze stress is het goed mogelijk, dat de vogel acuut sterft in je hand.

ROODOOG BUULBUUL - Pycnonotus nigricans - Red-eyed Bulbul
Roodoogbuulbuul

Deze soort komt uit Zuidwest Afrika. Afrikaanse soorten kunnen over het algemeen slechter tegen ons klimaat dan de Aziatische soorten. Althans de winter is een grotere belasting voor hen. Zorg daarom voor een vorstvrij nachtverblijf. Wat betreft het voedsel en verdere verzorging wijken ze weinig af van hun Aziatische soortgenoten. Ook met deze soort is reeds met succes nakweek behaald

 

ROODOORBUULBUUL. – Pycnonotus jocosus emeria – Red-whiskered Bulbul
Roodoorbuulbuul

Een van de meest gehouden Buulbuulsoorten. Ze komen voor in India, Zuid China en Zuidoost Azië. In Australië is hij met succes uitgezet. We zien hem voor op open velden met bomen en struikgewas. Hij wordt bij de liefhebber regelmatig gefokt. Binnen de Speciaalclub is deze vogel reeds 17x opgegeven als eerste fok. Dus relatief gemakkelijk mee te kweken. Elf dagen broeden en eveneens 11 dagen blijven de jongen in het nest. Hij is 20 cm. groot. Tijdens de broedduur vrij agressief. De man verdedigt zijn nest met hand en tand. Zelfs jongen van een eerder broedsel worden niet ontzien en worden de dood in gejaagd. Zijn nest maakt hij in een struik, waarin 3 paarse eitjes worden gelegd. Hoewel het een vruchteneter is, gaat hij vrij gemakkelijk over op een goed universeelvoer en versmaadt ook niet een lekker levend hapje in de vorm van meelwormen, buffalowormen en kleine krekeltjes. Daarnaast dus fruit, zoals appel, peer, druif en aardbei.

 

WITWANG BUULBUUL - Pycnonotus leucogenys - White - cheeked Bulbul
Witwang buulbuul

Kenmerkend voor deze soort zijn, inderdaad, zijn witte wangvlakken. Zijn liedje lijkt iets op die van de roodoor buulbuul, op de wijs van het bekende liedje tea-for-two. Ik zou het graag voor U voorzingen, maar helaas is zingen niet mijn sterkste kant.

We vinden deze vogels in Noordwest India en in de Himalaya komen ze voor tot op een hoogte van 1800 meter en in de drogere valeien. Net zoals de meeste buulbuuls broeden zij ook 13 dagen en de jongen blijven eenzelfde aantal dagen in het nest. Meelwormen, buffalo’s en pinky’s worden dan graag gevoerd en gegeten. Later gaan ze over op zacht fruit. Een goed universeelvoer laten ze zeker niet staan.

WITOOR BUULBUUL - Pycnonotus leucotis - White-eared Bulbul
Witoor buulbuul

KALA BUULBUUL - Pycnonotus cafer - Red-vented Bulbul
Kala buulbuul

CHINESE BUULBUUL - Pycnonotus sinensis - Light-vented Bulbul
Chinese buulbuul

Zwartkopbuulbuul - Pycnonotus atriceps - Black-headed Bulbul
Zwartkopbuulbuul - Pycnonotus atriceps

Soendagoudborstbuulbuul - Pycnonotus dispar - Ruby-throated Bulbul
Soendagoudborstbuulbuul - Pycnonotus dispar

De buulbuuls van het geslacht Hypsipetes.

In het verleden werden alle zwarte buulbuuls met zijn 16 ondersoorten onder Hypsipetes madagascariensis geplaatst. Opvallend zijn de rode spitse snavel en roze tot rode poten, wat mooi afsteekt bij deze donkergrijze tot zwarte vogels. Sinds begin 2000 zijn enkele ondersoorten gesplitst in diverse soorten met hun ondersoorten. We zullen de bekendste noemen.

ZWARTE BUULBUUL - Hypsipetes leucocephalus - Black Bulbul.
Naast de eigenlijke zwarte nominaatvorm de Hypsipetes leucocephalus zijn 12 ondersoorten bekend,
waarvan de witkop zwarte buulbuul – Hypsipetes leucocephalus leucocephalus die broedt in Zuidoost-China en daarna doortrekt naar Oost-Myanmar en Noord-Indochina de bekendste is. Van deze ondersoort, maar ook de Hypsipetes madagascariensis zijn al diverse fokresultaten gemeld in onze speciaalclub.

 

Zwarte buulbuul - Hypsipetes leucocephalus - Black Bulbul

Witkop buulbuul - Hypsipetes leucocephalus leucocephalus - Himalayan Black Bulbul
Witkop buulbuul

De andere bekende ondersoorten zijn allemaal donkergrijsachtig tot zwart
Diverse ondersoorten vinden we vooral in Noordoost India en de Himalaya op een hoogte van 1000 tot 2400 meter. In Zuidoost India en op Sri Lanka zien we vooral de zwarte(re) uitgaven.

MADAGASCAR ZWARTE BUULBUUL – Hypsipetes madagascariensis – Madagascar Black Bulbul.
Ook hele zwarte vogels, die met 3 ondersoorten afkomstig zijn van de laaglanden in Madagaskar en de Comoro eilanden, en het Gloriso – en Aldabra eiland.

 

MADAGASCAR ZWARTE BUULBUUL - Hypsipetes madagascariensis – Madagascar Black Bulbul
Hypsipetes madagascariensis

Daarnaast hebben we nog de Seychellen zwarte buulbuul – Hypsipetes crassirostris Seychelles Bulbul, waarvan geen ondersoorten bekend zijn.
De Reunion zwarte buulbuul – Hypsipetes borbonicus borbonicus – Reunion Black Bulbul met 2 ondersoorten uit Reunion en Mauritius.
De Comoro zwarte buulbuul – Hypsipetes parvirostris parvirostris – Comoro Back Bulbul met 2 ondersoorten van de Grande Comdore, Anjouna en de Mwali eilanden.
In Oost-Birma en Noordwest-Thailand komt de echte witkopbuulbuul – Cerasophila thompsoni – White-Headed Bulbul voor. Een donkergrijze vogel met witte kop, roodbruine onderstuit en rode ogen, snavel en poten.

Het geluid (zang) lijkt wel op een klaaglijk geluid van een kat. Van agressief gedrag heb ik nooit iets gemerkt. Broedduur en verblijf van de jongen in het nest is 13 dagen. Veel fruit en een goede vruchtenpaté met een enkel meelwormpje en wat pinky’s volstaat om ze in goede conditie te houden.

 

Grijskopblada - Bleda canicapillus - Grey-headed Bristlebill
Grijskopblada - Bleda canicapillus

VINKSNAVEL of HALSBAND BUULBUUL - Spizixos semitorques - Collared Finchbill
Vinksnavel buulbuul

Pycnonotidae Bulbuls Buulbuuls
     
Acritillas indica Yellow-browed Bulbul Goudbrauwbuulbuul
Acritillas indica guglielmi    
Acritillas indica icterica    
Acritillas indica indica    
Alophoixus bres Grey-cheeked Bulbul Grijswangbaardbuulbuul
Alophoixus bres bres    
Alophoixus bres frater    
Alophoixus bres gutturalis    
Alophoixus bres tephrogenys    
Alophoixus finschii Finsch's Bulbul Finsch baardbuulbuul
Alophoixus flaveolus White-throated Bulbul Witkeelbaardbuulbuul
Alophoixus flaveolus burmanicus    
Alophoixus flaveolus flaveolus    
Alophoixus ochraceus Ochraceous Bulbul Rosse baardbuulbuul
Alophoixus ochraceus cabanisi    
Alophoixus ochraceus cambodianus    
Alophoixus ochraceus fowleri    
Alophoixus ochraceus hallae    
Alophoixus ochraceus ochraceus    
Alophoixus ochraceus ruficrissus    
Alophoixus ochraceus sacculatus    
Alophoixus ochraceus sumatranus    
Alophoixus pallidus Puff-throated Bulbul Bleke baardbuulbuul
Alophoixus pallidus annamensis    
Alophoixus pallidus griseiceps    
Alophoixus pallidus henrici    
Alophoixus pallidus isani    
Alophoixus pallidus khmerensis    
Alophoixus pallidus pallidus    
Alophoixus pallidus robinsoni    
Alophoixus phaeocephalus Yellow-bellied Bulbul Grijskopbaardbuulbuul
Alophoixus phaeocephalus connectens    
Alophoixus phaeocephalus diardi    
Alophoixus phaeocephalus phaeocephalus    
Alophoixus phaeocephalus sulphuratus    
Andropadus ansorgei Ansorge's Greenbul Ansorge's buulbuul
Andropadus ansorgei ansorgei    
Andropadus ansorgei kavirondensis    
Andropadus curvirostris Plain Greenbul Aleanderbuulbuul
Andropadus curvirostris curvirostris    
Andropadus curvirostris leoninus    
Andropadus gracilirostris Slender-billed Greenbul Dunsnavelbuulbuul
Andropadus gracilirostris gracilirostris    
Andropadus gracilirostris percivali    
Andropadus gracilis Grey Greenbul Dwergbuulbuul
Andropadus gracilis extremus    
Andropadus gracilis gracilis    
Andropadus gracilis ugandae    
Andropadus importunus Sombre Greenbul Vale buulbuul
Andropadus importunus hypoxanthus    
Andropadus importunus importunus    
Andropadus importunus insularis    
Andropadus importunus oleaginus    
Andropadus latirostris Yellow-whiskered Greenbul Geelbaardbuulbuul
Andropadus latirostris congener    
Andropadus latirostris latirostris    
Andropadus masukuensis Shelley's Greenbul Shelley's buulbuul
Andropadus masukuensis kakamegae    
Andropadus masukuensis kungwensis    
Andropadus masukuensis masukuensis    
Andropadus masukuensis roehli    
Andropadus milanjensis Stripe-cheeked Bulbul Streepwangbuulbuul
Andropadus milanjensis milanjensis    
Andropadus milanjensis olivaceiceps    
Andropadus milanjensis striifacies    
Andropadus montanus Cameroon Montane Greenbul Bergbuulbuul
Andropadus nigriceps Eastern Mountain Greenbul Oostelijke grijskeelbuulbuul
Andropadus nigriceps chlorigula    
Andropadus nigriceps fusciceps    
Andropadus nigriceps kikuyuensis    
Andropadus nigriceps neumanni    
Andropadus nigriceps nigriceps    
Andropadus nigriceps usambarae    
Andropadus tephrolaemus Western Mountain Greenbul Grijskeelbuulbuul
Andropadus tephrolaemus bamendae    
Andropadus tephrolaemus tephrolaemus    
Andropadus virens Little Greenbul Groene buulbuul
Andropadus virens amadoni    
Andropadus virens erythropterus    
Andropadus virens virens    
Andropadus virens zanzibaricus    
Andropadus virens zombensis    
Baeopogon clamans Sjostedt's Greenbul Sjosedts buulbuul
Baeopogon indicator Honeyguide Greenbul Witstaartbuulbuul
Baeopogon indicator indicator    
Baeopogon indicator leucurus    
Bernieria madagascariensis Common Tetraka Madagaskarloofbuulbuul
Bernieria madagascariensis inceleber    
Bernieria madagascariensis madagascariensis    
Bleda canicapillus Grey-headed Bristlebill Grijskopblada
Bleda canicapillus canicapillus    
Bleda canicapillus morelorum    
Bleda eximius Green-tailed Bristlebill Groenstaartblada
Bleda notatus Lesser Bristlebill Kleine groenstaartblada
Bleda notatus notatus    
Bleda notatus ugandae    
Bleda syndactylus Red-tailed Bristlebill Roodstaartblada
Bleda syndactylus syndactylus    
Bleda syndactylus woosnami    
Calyptocichla serina Golden Greenbul Goudbuulbuul
Cerasophila thompsoni White-headed Bulbul Binghams buulbuul
Chlorocichla falkensteini Falkenstein's Greenbul Geelnekbuulbuul
Chlorocichla flavicollis Yellow-throated Greenbul Geelkraagbuulbuul
Chlorocichla flavicollis flavicollis    
Chlorocichla flavicollis flavigula    
Chlorocichla flavicollis soror    
Chlorocichla flaviventris Yellow-bellied Greenbul Geelborstbuulbuul
Chlorocichla flaviventris centralis    
Chlorocichla flaviventris flaviventris    
Chlorocichla flaviventris occidentalis    
Chlorocichla laetissima Joyful Greenbul Dottergele buulbuul
Chlorocichla laetissima laetissima    
Chlorocichla laetissima schoutedeni    
Chlorocichla prigoginei Prigogine's Greenbul Prigogine's buulbuul
Chlorocichla simplex Simple Greenbul Hartlaubs buulbuul
Criniger barbatus Western Bearded Greenbul Temmincks baardbuulbuul
Criniger barbatus ansorgeanus    
Criniger barbatus barbatus    
Criniger calurus Red-tailed Greenbul Roodstaartbaardbuulbuul
Criniger calurus calurus    
Criniger calurus emini    
Criniger calurus verreauxi    
Criniger chloronotus Eastern Bearded Greenbul  
Criniger ndussumensis White-bearded Greenbul Reichenows baardbuulbuul
Criniger olivaceus Yellow-bearded Greenbul Gele baardbuulbuul
Hemixos castanonotus Chestnut Bulbul Kastanje buulbuul
Hemixos castanonotus canipennis    
Hemixos castanonotus castanonotus    
Hemixos cinereus Cinereous Bulbul Grijze Buulbuul
Hemixos cinereus cinereus    
Hemixos cinereus connectens    
Hemixos flavala Ashy Bulbul Asgrijze buulbuul
Hemixos flavala bourdellei    
Hemixos flavala davisoni    
Hemixos flavala flavala    
Hemixos flavala hildebrandi    
Hemixos flavala remotus    
Hypsipetes borbonicus Reunion Black Bulbul Reunionbuulbuul
Hypsipetes crassirostris Seychelles Black Bulbul Diksnavelbuulbuul
Hypsipetes ganeesa Square-tailed Black Bulbul Ghatsbuulbuul
Hypsipetes ganeesa ganeesa    
Hypsipetes ganeesa humii    
Hypsipetes leucocephalus Himalayan Black Bulbul Zwarte buulbuul
Hypsipetes leucocephalus ambiens    
Hypsipetes leucocephalus concolor    
Hypsipetes leucocephalus leucocephalus   Witkop buulbuul
Hypsipetes leucocephalus leucothorax    
Hypsipetes leucocephalus nigerrimus    
Hypsipetes leucocephalus nigrescens    
Hypsipetes leucocephalus perniger    
Hypsipetes leucocephalus psaroides    
Hypsipetes leucocephalus sinensis    
Hypsipetes leucocephalus stresemanni    
Hypsipetes madagascariensis Madagascar Black Bulbul Zwarte buulbuul
Hypsipetes madagascariensis madagascariensis    
Hypsipetes madagascariensis rostratus    
Hypsipetes olivaceus Mauritius Black Bulbul Mauritiusbuulbuul
Hypsipetes parvirostris Comoro Black Bulbul Grande-Comorebuulbuul
Hypsipetes parvirostris moheliensis    
Hypsipetes parvirostris parvirostris    
Iole olivacea Buff-vented Bulbul Bruinbuikbuulbuul
Iole olivacea charlottae    
Iole olivacea olivacea    
Iole propinqua Grey-eyed Bulbul Grijsoogbuulbuul
Iole propinqua aquilonis    
Iole propinqua cinnamomeoventris    
Iole propinqua innectens    
Iole propinqua lekhakuni    
Iole propinqua propinqua    
Iole propinqua simulator    
Iole virescens Olive Bulbul Birmese buulbuul
Iole virescens cacharensis    
Iole virescens myitkyinensis    
Iole virescens virescens    
Ixonotus guttatus Spotted Greenbul Gevlekte buulbuul
Ixos everetti Yellowish Bulbul Everetts buulbuul
Ixos everetti catarmanensis    
Ixos everetti everetti    
Ixos everetti haynaldi    
Ixos malaccensis Streaked Bulbul Groenrugbuulbuul
Ixos mcclellandii Mountain Bulbul Groenvleugelbuulbuul
Ixos mcclellandii canescens    
Ixos mcclellandii griseiventer    
Ixos mcclellandii holtii    
Ixos mcclellandii loquax    
Ixos mcclellandii mcclellandii    
Ixos mcclellandii peracensis    
Ixos mcclellandii similis    
Ixos mcclellandii tickelli    
Ixos mcclellandii ventralis    
Ixos nicobariensis Nicobar Bulbul Nicobarenbuulbuul
Ixos palawanensis Sulphur-bellied Bulbul Goudoogbuulbuul
Ixos philippinus Philippine Bulbul Roodborstbuulbuul
Ixos philippinus guimarasensis    
Ixos philippinus mindorensis    
Ixos philippinus parkesi    
Ixos philippinus philippinus    
Ixos philippinus saturatior    
Ixos rufigularis Zamboanga Bulbul Zamboangabuulbuul
Ixos siquijorensis Streak-breasted Bulbul Leikruinbuulbuul
Ixos siquijorensis cinereiceps    
Ixos siquijorensis monticola    
Ixos siquijorensis siquijorensis    
Ixos virescens Sunda Bulbul Soenda buulbuul
Ixos virescens sumatranus    
Ixos virescens virescens    
Microscelis amaurotis Brown-eared Bulbul Bruinoorbuulbuul
Microscelis amaurotis amaurotis    
Microscelis amaurotis batanensis    
Microscelis amaurotis borodinonis    
Microscelis amaurotis camiguinensis    
Microscelis amaurotis fugensis    
Microscelis amaurotis harterti    
Microscelis amaurotis magnirostris    
Microscelis amaurotis matchiae    
Microscelis amaurotis ogawae    
Microscelis amaurotis pryeri    
Microscelis amaurotis squamiceps    
Neolestes torquatus Black-collared Bulbul Zwartkraagbuulbuul
Nicator chloris Western Nicator Grijskeelnicator
Nicator gularis White-throated Nicator Bruinkopnicator
Nicator vireo Yellow-throated Nicator Geelkeelnicator
Phyllastrephus albigularis White-throated Greenbul Witkeelloofbuulbuul
Phyllastrephus albigularis albigularis    
Phyllastrephus albigularis viridiceps    
Phyllastrephus baumanni Baumann's Greenbul Baumann's loofbuulbuul
Phyllastrephus cabanisi Cabanis's Greenbul Cabanis loofbuulbuul
Phyllastrephus cabanisi cabanisi    
Phyllastrephus cabanisi placidus    
Phyllastrephus cabanisi sucosus    
Phyllastrephus cerviniventris Grey-olive Greenbul Grijze loofbuulbuul
Phyllastrephus debilis Tiny Greenbul Slanke loofbuulbuul
Phyllastrephus debilis albigula    
Phyllastrephus debilis debilis    
Phyllastrephus debilis rabai    
Phyllastrephus fischeri Fischer's Greenbul Fischers loofbuulbuul
Phyllastrephus flavostriatus Yellow-streaked Bulbul Gestreepte loofbuulbuul
Phyllastrephus flavostriatus alfredi    
Phyllastrephus flavostriatus flavostriatus    
Phyllastrephus flavostriatus graueri    
Phyllastrephus flavostriatus kungwensis    
Phyllastrephus flavostriatus olivaceogriseus    
Phyllastrephus flavostriatus tenuirostris    
Phyllastrephus flavostriatus uzungwensis    
Phyllastrephus flavostriatus vincenti    
Phyllastrephus fulviventris Pale-olive Greenbul Angola-loofbuulbuul
Phyllastrephus hypochloris Toro Olive Greenbul Toroloofbuulbuul
Phyllastrephus icterinus Icterine Greenbul Kleine loofbuulbuul
Phyllastrephus leucolepis Liberian Greenbul Loofbuulbuul
Phyllastrephus lorenzi Sassi's Olive Greenbul Sassi's loofbuulbuul
Phyllastrephus poensis Cameroon Olive Greenbul Kameroenloofbuulbuul
Phyllastrephus poliocephalus Grey-headed Greenbul Geelbuikloofbuulbuul
Phyllastrephus scandens Leaf-love Zingende Gabonloofbuulbuul
Phyllastrephus strepitans Northern Brownbul Bruine loofbuulbuul
Phyllastrephus terrestris Terrestrial Brownbul Kaapse loofbuulbuul
Phyllastrephus terrestris intermedius    
Phyllastrephus terrestris suahelicus    
Phyllastrephus terrestris terrestris    
Phyllastrephus xavieri Xavier's Greenbul Xaviers loogbuulbuul
Pycnonotus atriceps Black-headed Bulbul Zwartkopbuulbuul
Pycnonotus atriceps atriceps    
Pycnonotus atriceps baweanus    
Pycnonotus atriceps hodiernus    
Pycnonotus atriceps hyperemnus    
Pycnonotus aurigaster Sooty-headed Bulbul Koetilang buulbuul (Roetkopbuulbuul)
Pycnonotus aurigaster aurigaster    
Pycnonotus aurigaster chrysorrhoides    
Pycnonotus aurigaster dolichurus    
Pycnonotus aurigaster germani    
Pycnonotus aurigaster klossi    
Pycnonotus aurigaster latouchei    
Pycnonotus aurigaster resurrectus    
Pycnonotus aurigaster schauenseei    
Pycnonotus aurigaster thais    
Pycnonotus barbatus Common Bulbul Grauwe buulbuul
Pycnonotus barbatus arsinoe    
Pycnonotus barbatus barbatus    
Pycnonotus barbatus dodsoni    
Pycnonotus barbatus gabonensis    
Pycnonotus barbatus inornatus    
Pycnonotus barbatus layardi    
Pycnonotus barbatus schoanus    
Pycnonotus barbatus somaliensis    
Pycnonotus barbatus spurius    
Pycnonotus barbatus tricolor    
Pycnonotus bimaculatus Orange-spotted Bulbul Oranjevlek buulbuul (Goudteugelbuulbuul)
Pycnonotus bimaculatus bimaculatus    
Pycnonotus bimaculatus snouckaerti    
Pycnonotus bimaculatus tenggerensis    
Pycnonotus blanfordi Streak-eared Bulbul Blanfords buulbuul
Pycnonotus blanfordi blanfordi    
Pycnonotus blanfordi conradi    
Pycnonotus brunneus Asian Red-eyed Bulbul Roodoogbuulbuul
Pycnonotus brunneus brunneus    
Pycnonotus brunneus zapolius    
Pycnonotus cafer Red-vented Bulbul Kala buulbuul (Roodbuikbuulbuul)
Pycnonotus cafer bengalensis    
Pycnonotus cafer cafer    
Pycnonotus cafer haemorrhousus    
Pycnonotus cafer humayuni    
Pycnonotus cafer intermedius    
Pycnonotus cafer melanchimus    
Pycnonotus cafer saturatus    
Pycnonotus cafer stanfordi    
Pycnonotus capensis Cape Bulbul Kaapse buulbuul
Pycnonotus cyaniventris Grey-bellied Bulbul Grijsbuikbuulbuul
Pycnonotus cyaniventris cyaniventris    
Pycnonotus cyaniventris paroticalis    
Pycnonotus dispar Ruby-throated Bulbul Soendagoudborstbuulbuul
Pycnonotus erythropthalmos Spectacled Bulbul Brilbuulbuul
Pycnonotus eutilotus Puff-backed Bulbul Donsrugbuulbuul
Pycnonotus finlaysoni Stripe-throated Bulbul Vlekkeelbuulbuul
Pycnonotus finlaysoni davisoni    
Pycnonotus finlaysoni eous    
Pycnonotus finlaysoni finlaysoni    
Pycnonotus flavescens Flavescent Bulbul Geelwangbuulbuul
Pycnonotus flavescens flavescens    
Pycnonotus flavescens leucops    
Pycnonotus flavescens sordidus    
Pycnonotus flavescens vividus    
Pycnonotus flaviventris Black-crested Bulbul Zwartkuifbuulbuul
Pycnonotus flaviventris auratus    
Pycnonotus flaviventris caecilii    
Pycnonotus flaviventris elbeli    
Pycnonotus flaviventris flaviventris    
Pycnonotus flaviventris johnsoni    
Pycnonotus flaviventris negatus    
Pycnonotus flaviventris vantynei    
Pycnonotus flaviventris xanthops    
Pycnonotus fuscoflavescens Andaman Bulbul Andamanenbuulbuul
Pycnonotus goiavier Yellow-vented Bulbul Wenkbrauwbuulbuul
Pycnonotus goiavier analis    
Pycnonotus goiavier goiavier    
Pycnonotus goiavier gourdini    
Pycnonotus goiavier jambu    
Pycnonotus goiavier samarensis    
Pycnonotus goiavier suluensis    
Pycnonotus gularis Flame-throated Bulbul Keralagoudborstbuulbuul
Pycnonotus hualon Bare-faced Bulbul Kaalkopbuulbuul
Pycnonotus jocosus Red-whiskered Bulbul Roodoor buulbuul
Pycnonotus jocosus abuensis    
Pycnonotus jocosus emeria    
Pycnonotus jocosus fuscicaudatus    
Pycnonotus jocosus hainanensis    
Pycnonotus jocosus jocosus    
Pycnonotus jocosus monticola    
Pycnonotus jocosus pattani    
Pycnonotus jocosus pyrrhotis    
Pycnonotus jocosus whistleri    
Pycnonotus leucogenys Himalayan Bulbul Witwang buulbuul
Pycnonotus leucogrammicus Cream-striped Bulbul Gestreepte buulbuul
Pycnonotus leucotis White-eared Bulbul Witoor buulbuul
Pycnonotus leucotis leucotis    
Pycnonotus leucotis mesopotamia    
Pycnonotus luteolus White-browed Bulbul Witbrauwbuulbuul
Pycnonotus luteolus insulae    
Pycnonotus luteolus luteolus    
Pycnonotus melanicterus Black-capped Bulbul Goudborstbuulbuul
Pycnonotus melanoleucos Black-and-white Bulbul Zwart-witte buulbuul
Pycnonotus montis Bornean Bulbul Borneogoudborstbuulbuul
Pycnonotus nieuwenhuisii Blue-wattled Bulbul Blauwlelbuulbuul
Pycnonotus nieuwenhuisii inexspectatus    
Pycnonotus nieuwenhuisii nieuwenhuisii    
Pycnonotus nigricans African Red-eyed Bulbul Maskerbuulbuul
Pycnonotus nigricans nigricans    
Pycnonotus nigricans superior    
Pycnonotus penicillatus Yellow-eared Bulbul Geelpluimbuulbuul
Pycnonotus plumosus Olive-winged Bulbul Maleise buulbuul
Pycnonotus plumosus cinereifrons    
Pycnonotus plumosus hutzi    
Pycnonotus plumosus insularis    
Pycnonotus plumosus plumosus    
Pycnonotus plumosus porphyreus    
Pycnonotus priocephalus Grey-headed Bulbul Grijskopbuulbuul
Pycnonotus simplex Cream-vented Bulbul Witoogbuulbuul
Pycnonotus simplex halizonus    
Pycnonotus simplex prillwitzi    
Pycnonotus simplex simplex    
Pycnonotus sinensis Light-vented Bulbul Chinese buulbuul
Pycnonotus sinensis formosae    
Pycnonotus sinensis hainanus    
Pycnonotus sinensis orii    
Pycnonotus sinensis sinensis    
Pycnonotus squamatus Scaly-breasted Bulbul Schubborstbuulbuul
Pycnonotus squamatus borneensis    
Pycnonotus squamatus squamatus    
Pycnonotus squamatus webberi    
Pycnonotus striatus Striated Bulbul Gestreepte buulbuul
Pycnonotus striatus paulus    
Pycnonotus striatus striatus    
Pycnonotus taivanus Styan's Bulbul Formosa-buulbuul
Pycnonotus tympanistrigus Spot-necked Bulbul Barusanbuulbuul
Pycnonotus urostictus Yellow-wattled Bulbul Geellelbuulbuul
Pycnonotus urostictus atricaudatus    
Pycnonotus urostictus basilanicus    
Pycnonotus urostictus ilokensis    
Pycnonotus urostictus philippensis    
Pycnonotus urostictus urostictus    
Pycnonotus xantholaemus Yellow-throated Bulbul Geelkeelbuulbuul
Pycnonotus xanthopygos White-eyed Bulbul Arabische buulbuul
Pycnonotus xanthorrhous Brown-breasted Bulbul Bruinborstbuulbuul
Pycnonotus xanthorrhous andersoni    
Pycnonotus xanthorrhous xanthorrhous    
Pycnonotus zeylanicus Straw-headed Bulbul Geelkruinbuulbuul
Pyrrhurus scandens Leaf-love    
Pyrrhurus scandens orientalis    
Pyrrhurus scandens scandens    
Setornis criniger Hook-billed Bulbul Langsnavelbuulbuul
Spizixos canifrons Crested Finchbill Gekuifde vinkbuulbuul
Spizixos canifrons canifrons    
Spizixos canifrons ingrami    
Spizixos semitorques Collared Finchbill Vinksnavelbuulbuul (Halsbandbuulbuul)
Spizixos semitorques cinereicapillus    
Spizixos semitorques semitorques    
Thapsinillas affinis Southern Golden Bulbul Molukse buulbuul
Thapsinillas affinis affinis    
Thapsinillas affinis flavicaudus    
Thapsinillas affinis mysticalis    
Thapsinillas longirostris Northern Golden Bulbul Sulabuulbuul
Thapsinillas longirostris aurea    
Thapsinillas longirostris chloris    
Thapsinillas longirostris harterti    
Thapsinillas longirostris longirostris    
Thapsinillas longirostris lucasi    
Thapsinillas longirostris platenae    
Thescelocichla leucopleura Swamp Palm Bulbul Moerasbuulbuul
Tricholestes criniger Hairy-backed Bulbul Haarrugbuulbuul
Tricholestes criniger criniger    
Tricholestes criniger sericeus    
Tricholestes criniger viridis    
Xanthomixis apperti Appert's Tetraka Apperts loofbuulbuul
Xanthomixis cinereiceps Grey-crowned Tetraka Grijskruinloofbuulbuul
Xanthomixis tenebrosus Dusky Tetraka Sianaka-loofbuulbuul
Xanthomixis zosterops Short-billed Tetraka Kortsnavelloofbuulbuul
Xanthomixis zosterops fulvescens    
Xanthomixis zosterops zosterops    
VOLG ONS
Op social media
@2020 SCIVV