ORDE PASSERIFORMES Zangvogels

Buulbuuls

Familie Pycnonotidae. Geslachten o.a. Hypsipetes, Pycnonotus, en Spiziox. Slechts een heel klein percentage van de 118 soorten buulbuuls wordt in de volière gezien.

De meest gehouden soort is de Roodoorbuulbuul. Buulbuuls zijn vaak minder kleurrijk dan de andere soorten maar zijn over het algemeen goede zangers die ook vrij snel tot voortplanting overgaan. Sociaal gezien moeten ze in paren worden gehouden. Zij zijn goed bestand tegen ons klimaat. Tijdens de broedperiode mogen we verwachten dat ze in onze volières agressief zijn. Sommige soorten kennen een korte broed- en nestperiode. Ze kunnen nog voor de jongen zelfstandig zijn agressief naar hun jongen worden, tijdens het broeden in de volgende ronde. Helaas wordt deze soort weinig gehouden. Liefhebbers gaan zich vaak later op moeilijkere soorten richten en hebben dan geen plaats meer voor de buulbuul. Mede gezien de steeds strenger wordende importbepalingen is het te hopen dat meer liefhebbers toch deze soorten gaan houden en fokken. De soort loopt gevaar verloren te gaan voor de liefhebberij terwijl er juist goed mee te fokken is.

Buulbuuls stellen over het algemeen weinig eisen aan hun verzorging. Een droog, tocht- en vorstvrij nachtverblijf. Een goed universeelvoer, (zacht)fruit en wat levende insecten, zoals meelwormen, buffalowormpjes en kleine krekeltjes. Zorg voor wat beplanting in de volière in de vorm van struiken en coniferen en Uw Buulbuul is een tevreden vogel. Buulbuuls zijn uitermate geschikt om in volières gehouden te worden. Veel soorten zijn behoorlijk muzikaal onderlegd en beschikken over een aardig zangrepertoire.  Zogenaamde kistkooien zijn niet echt geschikt voor deze vogels. Hoewel de meeste soorten vreedzaam zijn, is het raadzaam de vogels koppelgewijs te houden of minimaal medebewoners  te geven van gelijk formaat of groter.  Ze hebben weinig voorkeur voor bepaald voedsel. Ook pas geïmporteerde vogels gaan vrij snel op universeelvoer over. Ze kunnen goed tegen ons klimaat, maar ’s winters het liefst vorstvrij laten overwinteren. Geef ze ook ’s zomers de gelegenheid om de nacht droog en tochtvrij door te brengen. Door hun vrij losse vederstructuur is het niet wenselijk de vogels onnodig in de hand te nemen. Verenverlies en onnodige stress is het gevolg. Door deze stress is het goed mogelijk, dat de vogel acuut sterft in je hand.

 

ROODOOG BUULBUUL - Pycnonotus nigricans - Red-eyed Bulbul
Roodoogbuulbuul 

Deze soort komt uit Zuidwest Afrika. Afrikaanse soorten kunnen over het algemeen slechter tegen ons klimaat dan de Aziatische soorten. Althans de winter is een grotere belasting voor hen. Zorg daarom voor een vorstvrij nachtverblijf. Wat betreft het voedsel en verdere verzorging wijken ze weinig af van hun Aziatische soortgenoten. Ook met deze soort is reeds met succes nakweek behaald

 

ROODOORBUULBUUL. – Pycnonotus jocosus  emeria – Red-whiskered Bulbul
Roodoorbuulbuul

Een van de meest gehouden Buulbuulsoorten. Ze komen voor in India, Zuid China en Zuidoost Azië. In Australië is hij met succes uitgezet. We zien hem voor op open velden met bomen en struikgewas.  Hij wordt bij de liefhebber regelmatig gefokt. Binnen de Speciaalclub is deze vogel reeds 17x opgegeven als eerste fok. Dus relatief gemakkelijk mee te kweken. Elf dagen broeden en eveneens 11 dagen blijven de jongen in het nest. Hij is 20 cm. groot. Tijdens de broedduur vrij agressief. De man verdedigt zijn nest met hand en tand.  Zelfs jongen van een eerder broedsel worden niet ontzien en worden de dood in gejaagd. Zijn nest maakt hij in een struik, waarin 3 paarse eitjes worden gelegd. Hoewel het een vruchteneter is, gaat hij vrij gemakkelijk over op een goed universeelvoer en versmaadt ook niet een lekker levend hapje in de vorm van meelwormen, buffalowormen en kleine krekeltjes. Daarnaast dus fruit, zoals appel, peer, druif en aardbei.

 

WITWANG BUULBUUL - Pycnonotus leucogenys -  White - cheeked Bulbul
Witwang buulbuul

Kenmerkend voor deze soort zijn, inderdaad, zijn witte wangvlakken. Zijn liedje lijkt iets op die van de roodoor buulbuul, op de wijs van het bekende liedje tea-for-two. Ik zou het graag voor U voorzingen, maar helaas is zingen niet mijn sterkste kant.

We vinden deze vogels in Noordwest India en in de Himalaya komen ze voor tot op een hoogte van 1800 meter en in de drogere valeien. Net zoals de meeste buulbuuls broeden zij ook 13 dagen en de jongen blijven eenzelfde aantal dagen in het nest. Meelwormen, buffalo’s en pinky’s worden dan graag gevoerd en gegeten. Later gaan ze over op zacht fruit. Een goed universeelvoer laten ze zeker niet staan.

WITOOR BUULBUUL - Pycnonotus leucotis - White-eared Bulbul
Witoor buulbuul 

KALA BUULBUUL - Pycnonotus cafer - Red-vented Bulbul
Kala buulbuul 

CHINESE BUULBUUL - Pycnonotus sinensis - Light-vented Bulbul
Chinese buulbuul

Zwartkopbuulbuul - Pycnonotus atriceps - Black-headed Bulbul
Zwartkopbuulbuul - Pycnonotus atriceps

Soendagoudborstbuulbuul - Pycnonotus dispar - Ruby-throated Bulbul
Soendagoudborstbuulbuul - Pycnonotus dispar

De buulbuuls van het geslacht Hypsipetes.

In het verleden werden alle zwarte buulbuuls met zijn 16 ondersoorten onder Hypsipetes madagascariensis geplaatst. Opvallend zijn de rode spitse snavel en roze tot rode poten, wat mooi afsteekt bij deze donkergrijze tot zwarte vogels. Sinds begin 2000 zijn enkele ondersoorten gesplitst in diverse soorten met hun ondersoorten. We zullen de bekendste noemen.

ZWARTE BUULBUUL - Hypsipetes leucocephalus - Black Bulbul.
Naast de eigenlijke zwarte nominaatvorm de Hypsipetes leucocephalus zijn 12 ondersoorten bekend,
waarvan de witkop zwarte buulbuul – Hypsipetes leucocephalus leucocephalus die broedt in Zuidoost-China en daarna doortrekt naar Oost-Myanmar en Noord-Indochina de bekendste is. Van deze ondersoort, maar ook de Hypsipetes madagascariensis zijn al diverse fokresultaten gemeld in onze speciaalclub. 

 

Zwarte buulbuul - Hypsipetes leucocephalus - Black Bulbul
   

Witkop buulbuul - Hypsipetes leucocephalus leucocephalus - Himalayan Black Bulbul
Witkop buulbuul  

De andere bekende ondersoorten zijn allemaal donkergrijsachtig tot zwart
Diverse ondersoorten vinden we vooral in Noordoost India en de Himalaya op een hoogte van 1000 tot 2400 meter. In Zuidoost India en op Sri Lanka zien we vooral de zwarte(re) uitgaven.

MADAGASCAR ZWARTE BUULBUUL – Hypsipetes madagascariensis – Madagascar Black Bulbul.
Ook hele zwarte vogels, die met 3 ondersoorten afkomstig zijn van de laaglanden in Madagaskar en de Comoro eilanden, en het Gloriso – en Aldabra eiland.

 

MADAGASCAR ZWARTE BUULBUUL - Hypsipetes madagascariensis – Madagascar Black Bulbul 
Hypsipetes madagascariensis

Daarnaast hebben we nog de Seychellen zwarte buulbuul – Hypsipetes crassirostris Seychelles Bulbul, waarvan geen ondersoorten bekend zijn.
De Reunion zwarte buulbuul – Hypsipetes borbonicus borbonicus – Reunion Black Bulbul met 2 ondersoorten uit Reunion en Mauritius.
De Comoro zwarte buulbuul – Hypsipetes parvirostris parvirostris – Comoro Back Bulbul met 2 ondersoorten van de Grande Comdore, Anjouna en de Mwali eilanden.
In Oost-Birma en Noordwest-Thailand komt de echte witkopbuulbuul – Cerasophila thompsoni – White-Headed Bulbul voor. Een donkergrijze vogel met witte kop, roodbruine onderstuit en rode ogen, snavel en poten.

Het geluid (zang) lijkt wel op een klaaglijk geluid van een kat. Van agressief gedrag heb ik nooit iets gemerkt. Broedduur en verblijf van de jongen in het nest is 13 dagen. Veel fruit en een goede vruchtenpaté met een enkel meelwormpje en wat pinky’s volstaat om ze in goede conditie te houden.

 

Grijskopblada - Bleda canicapillus - Grey-headed Bristlebill
Grijskopblada - Bleda canicapillus

VINKSNAVEL of HALSBAND BUULBUUL - Spizixos semitorques - Collared Finchbill
Vinksnavel buulbuul

Voor meer informatie over buulbuuls klik hier.

Pycnonotidae

Bulbuls

Buulbuuls

     

Acritillas indica

Yellow-browed Bulbul

Goudbrauwbuulbuul

Acritillas indica guglielmi

   

Acritillas indica icterica

   

Acritillas indica indica

   

Alophoixus bres

Grey-cheeked Bulbul

Grijswangbaardbuulbuul

Alophoixus bres bres

   

Alophoixus bres frater

   

Alophoixus bres gutturalis

   

Alophoixus bres tephrogenys

   

Alophoixus finschii

Finsch's Bulbul

Finsch baardbuulbuul

Alophoixus flaveolus

White-throated Bulbul

Witkeelbaardbuulbuul

Alophoixus flaveolus burmanicus

   

Alophoixus flaveolus flaveolus

   

Alophoixus ochraceus

Ochraceous Bulbul

Rosse baardbuulbuul

Alophoixus ochraceus cabanisi

   

Alophoixus ochraceus cambodianus

   

Alophoixus ochraceus fowleri

   

Alophoixus ochraceus hallae

   

Alophoixus ochraceus ochraceus

   

Alophoixus ochraceus ruficrissus

   

Alophoixus ochraceus sacculatus

   

Alophoixus ochraceus sumatranus

   

Alophoixus pallidus

Puff-throated Bulbul

Bleke baardbuulbuul

Alophoixus pallidus annamensis

   

Alophoixus pallidus griseiceps

   

Alophoixus pallidus henrici

   

Alophoixus pallidus isani

   

Alophoixus pallidus khmerensis

   

Alophoixus pallidus pallidus

   

Alophoixus pallidus robinsoni

   

Alophoixus phaeocephalus

Yellow-bellied Bulbul

Grijskopbaardbuulbuul

Alophoixus phaeocephalus connectens

   

Alophoixus phaeocephalus diardi

   

Alophoixus phaeocephalus phaeocephalus

   

Alophoixus phaeocephalus sulphuratus

   

Andropadus ansorgei

Ansorge's Greenbul

Ansorge's buulbuul

Andropadus ansorgei ansorgei

   

Andropadus ansorgei kavirondensis

   

Andropadus curvirostris

Plain Greenbul

Aleanderbuulbuul

Andropadus curvirostris curvirostris

   

Andropadus curvirostris leoninus

   

Andropadus gracilirostris

Slender-billed Greenbul

Dunsnavelbuulbuul

Andropadus gracilirostris gracilirostris

   

Andropadus  gracilirostris percivali

   

Andropadus  gracilis

Grey Greenbul

Dwergbuulbuul

Andropadus  gracilis extremus

   

Andropadus  gracilis gracilis

   

Andropadus  gracilis ugandae

   

Andropadus  importunus

Sombre Greenbul

Vale buulbuul

Andropadus  importunus hypoxanthus

   

Andropadus  importunus importunus

   

Andropadus  importunus insularis

   

Andropadus  importunus oleaginus

   

Andropadus  latirostris

Yellow-whiskered Greenbul

Geelbaardbuulbuul

Andropadus  latirostris congener

   

Andropadus  latirostris latirostris

   

Andropadus  masukuensis

Shelley's Greenbul

Shelley's buulbuul

Andropadus  masukuensis kakamegae

   

Andropadus  masukuensis kungwensis

   

Andropadus  masukuensis masukuensis

   

Andropadus  masukuensis roehli

   

Andropadus  milanjensis

Stripe-cheeked Bulbul

Streepwangbuulbuul

Andropadus  milanjensis milanjensis

   

Andropadus  milanjensis olivaceiceps

   

Andropadus  milanjensis striifacies

   

Andropadus  montanus

Cameroon Montane Greenbul

Bergbuulbuul

Andropadus  nigriceps

Eastern Mountain Greenbul

Oostelijke grijskeelbuulbuul

Andropadus  nigriceps chlorigula

   

Andropadus  nigriceps fusciceps

   

Andropadus  nigriceps kikuyuensis

   

Andropadus  nigriceps neumanni

   

Andropadus  nigriceps nigriceps

   

Andropadus  nigriceps usambarae

   

Andropadus  tephrolaemus

Western Mountain Greenbul

Grijskeelbuulbuul

Andropadus  tephrolaemus bamendae

   

Andropadus  tephrolaemus tephrolaemus

   

Andropadus  virens

Little Greenbul

Groene buulbuul

Andropadus  virens amadoni

   

Andropadus  virens erythropterus

   

Andropadus  virens virens

   

Andropadus  virens zanzibaricus

   

Andropadus  virens zombensis

   

Baeopogon clamans

Sjostedt's Greenbul

Sjosedts buulbuul

Baeopogon indicator

Honeyguide Greenbul

Witstaartbuulbuul

Baeopogon indicator indicator

   

Baeopogon indicator leucurus

   

Bernieria madagascariensis 

Common Tetraka

Madagaskarloofbuulbuul

Bernieria madagascariensis inceleber

   

Bernieria madagascariensis madagascariensis

   

Bleda canicapillus

Grey-headed Bristlebill

Grijskopblada

Bleda canicapillus canicapillus

   

Bleda canicapillus morelorum

   

Bleda eximius

Green-tailed Bristlebill

Groenstaartblada

Bleda notatus

Lesser Bristlebill

Kleine groenstaartblada

Bleda notatus notatus

   

Bleda notatus ugandae

   

Bleda syndactylus

Red-tailed Bristlebill

Roodstaartblada

Bleda syndactylus syndactylus

   

Bleda syndactylus woosnami

   

Calyptocichla serina

Golden Greenbul

Goudbuulbuul

Cerasophila thompsoni

White-headed Bulbul

Binghams buulbuul

Chlorocichla falkensteini

Falkenstein's Greenbul

Geelnekbuulbuul

Chlorocichla flavicollis

Yellow-throated Greenbul

Geelkraagbuulbuul

Chlorocichla flavicollis flavicollis

   

Chlorocichla flavicollis flavigula

   

Chlorocichla flavicollis soror

   

Chlorocichla flaviventris

Yellow-bellied Greenbul

Geelborstbuulbuul

Chlorocichla flaviventris centralis

   

Chlorocichla flaviventris flaviventris

   

Chlorocichla flaviventris occidentalis

   

Chlorocichla laetissima

Joyful Greenbul

Dottergele buulbuul

Chlorocichla laetissima laetissima

   

Chlorocichla laetissima schoutedeni

   

Chlorocichla prigoginei

Prigogine's Greenbul

Prigogine's buulbuul

Chlorocichla simplex

Simple Greenbul

Hartlaubs buulbuul

Criniger barbatus

Western Bearded Greenbul

Temmincks baardbuulbuul

Criniger barbatus ansorgeanus

   

Criniger barbatus barbatus

   

Criniger calurus

Red-tailed Greenbul

Roodstaartbaardbuulbuul

Criniger calurus calurus

   

Criniger calurus emini

   

Criniger calurus verreauxi

   

Criniger chloronotus

Eastern Bearded Greenbul

 

Criniger ndussumensis

White-bearded Greenbul

Reichenows baardbuulbuul

Criniger olivaceus

Yellow-bearded Greenbul

Gele baardbuulbuul

Hemixos castanonotus 

Chestnut Bulbul

Kastanje buulbuul

Hemixos castanonotus canipennis

   

Hemixos castanonotus castanonotus

   

Hemixos cinereus 

Cinereous Bulbul

Grijze Buulbuul

Hemixos cinereus cinereus

   

Hemixos cinereus connectens

   

Hemixos flavala 

Ashy Bulbul

Asgrijze buulbuul

Hemixos flavala bourdellei

   

Hemixos flavala davisoni

   

Hemixos flavala flavala

   

Hemixos flavala hildebrandi

   

Hemixos flavala remotus

   

Hypsipetes borbonicus

Reunion Black Bulbul

Reunionbuulbuul

Hypsipetes crassirostris

Seychelles Black Bulbul

Diksnavelbuulbuul

Hypsipetes ganeesa

Square-tailed Black Bulbul

Ghatsbuulbuul

Hypsipetes ganeesa ganeesa

   

Hypsipetes ganeesa humii

   

Hypsipetes leucocephalus 

Himalayan Black Bulbul

Zwarte buulbuul

Hypsipetes leucocephalus ambiens

   

Hypsipetes leucocephalus concolor

   

Hypsipetes leucocephalus leucocephalus

 

Witkop buulbuul

Hypsipetes leucocephalus leucothorax

   

Hypsipetes leucocephalus nigerrimus

   

Hypsipetes leucocephalus nigrescens

   

Hypsipetes leucocephalus perniger

   

Hypsipetes leucocephalus psaroides

   

Hypsipetes leucocephalus sinensis

   

Hypsipetes leucocephalus stresemanni

   

Hypsipetes madagascariensis 

Madagascar Black Bulbul

Zwarte buulbuul

Hypsipetes madagascariensis madagascariensis

   

Hypsipetes madagascariensis rostratus

   

Hypsipetes olivaceus

Mauritius Black Bulbul

Mauritiusbuulbuul

Hypsipetes parvirostris 

Comoro Black Bulbul

Grande-Comorebuulbuul

Hypsipetes parvirostris moheliensis

   

Hypsipetes parvirostris parvirostris

   

Iole olivacea

Buff-vented Bulbul

Bruinbuikbuulbuul

Iole olivacea charlottae

   

Iole olivacea olivacea

   

Iole propinqua

Grey-eyed Bulbul

Grijsoogbuulbuul

Iole propinqua aquilonis

   

Iole propinqua cinnamomeoventris

   

Iole propinqua innectens

   

Iole propinqua lekhakuni

   

Iole propinqua propinqua

   

Iole propinqua simulator

   

Iole virescens

Olive Bulbul

Birmese buulbuul

Iole virescens cacharensis

   

Iole virescens myitkyinensis

   

Iole virescens virescens

   

Ixonotus guttatus

Spotted Greenbul

Gevlekte buulbuul

Ixos everetti 

Yellowish Bulbul

Everetts buulbuul

Ixos everetti catarmanensis

   

Ixos everetti everetti

   

Ixos everetti haynaldi

   

Ixos malaccensis

Streaked Bulbul

Groenrugbuulbuul

Ixos mcclellandii

Mountain Bulbul

Groenvleugelbuulbuul

Ixos mcclellandii canescens

   

Ixos mcclellandii griseiventer

   

Ixos mcclellandii holtii

   

Ixos mcclellandii loquax

   

Ixos mcclellandii mcclellandii

   

Ixos mcclellandii peracensis

   

Ixos mcclellandii similis

   

Ixos mcclellandii tickelli

   

Ixos mcclellandii ventralis

   

Ixos nicobariensis

Nicobar Bulbul

Nicobarenbuulbuul

Ixos palawanensis

Sulphur-bellied Bulbul

Goudoogbuulbuul

Ixos philippinus

Philippine Bulbul

Roodborstbuulbuul

Ixos philippinus guimarasensis

   

Ixos philippinus mindorensis

   

Ixos philippinus parkesi

   

Ixos philippinus philippinus

   

Ixos philippinus saturatior

   

Ixos rufigularis

Zamboanga Bulbul

Zamboangabuulbuul

Ixos siquijorensis 

Streak-breasted Bulbul

Leikruinbuulbuul

Ixos siquijorensis cinereiceps

   

Ixos siquijorensis monticola

   

Ixos siquijorensis siquijorensis

   

Ixos virescens

Sunda Bulbul

Soenda buulbuul

Ixos virescens sumatranus

   

Ixos virescens virescens

   

Microscelis amaurotis 

Brown-eared Bulbul

Bruinoorbuulbuul

Microscelis amaurotis amaurotis

   

Microscelis amaurotis batanensis

   

Microscelis amaurotis borodinonis

   

Microscelis amaurotis camiguinensis

   

Microscelis amaurotis fugensis

   

Microscelis amaurotis harterti

   

Microscelis amaurotis magnirostris

   

Microscelis amaurotis matchiae

   

Microscelis amaurotis ogawae

   

Microscelis amaurotis pryeri

   

Microscelis amaurotis squamiceps

   

Neolestes torquatus

Black-collared Bulbul

Zwartkraagbuulbuul

Nicator chloris

Western Nicator

Grijskeelnicator

Nicator gularis

White-throated Nicator

Bruinkopnicator

Nicator vireo

Yellow-throated Nicator

Geelkeelnicator

Phyllastrephus albigularis

White-throated Greenbul

Witkeelloofbuulbuul

Phyllastrephus albigularis albigularis

   

Phyllastrephus albigularis viridiceps

   

Phyllastrephus baumanni

Baumann's Greenbul

Baumann's loofbuulbuul

Phyllastrephus cabanisi

Cabanis's Greenbul

Cabanis loofbuulbuul

Phyllastrephus cabanisi cabanisi

   

Phyllastrephus cabanisi placidus

   

Phyllastrephus cabanisi sucosus

   

Phyllastrephus cerviniventris

Grey-olive Greenbul

Grijze loofbuulbuul

Phyllastrephus debilis

Tiny Greenbul

Slanke loofbuulbuul

Phyllastrephus debilis albigula

   

Phyllastrephus debilis debilis

   

Phyllastrephus debilis rabai

   

Phyllastrephus fischeri

Fischer's Greenbul

Fischers loofbuulbuul

Phyllastrephus flavostriatus

Yellow-streaked Bulbul

Gestreepte loofbuulbuul

Phyllastrephus flavostriatus alfredi

   

Phyllastrephus flavostriatus flavostriatus

   

Phyllastrephus flavostriatus graueri

   

Phyllastrephus flavostriatus kungwensis

   

Phyllastrephus flavostriatus olivaceogriseus

   

Phyllastrephus flavostriatus tenuirostris

   

Phyllastrephus flavostriatus uzungwensis

   

Phyllastrephus flavostriatus vincenti

   

Phyllastrephus fulviventris

Pale-olive Greenbul

Angola-loofbuulbuul

Phyllastrephus hypochloris

Toro Olive Greenbul

Toroloofbuulbuul

Phyllastrephus icterinus

Icterine Greenbul

Kleine loofbuulbuul

Phyllastrephus leucolepis

Liberian Greenbul

Loofbuulbuul

Phyllastrephus lorenzi

Sassi's Olive Greenbul

Sassi's loofbuulbuul

Phyllastrephus poensis

Cameroon Olive Greenbul

Kameroenloofbuulbuul

Phyllastrephus poliocephalus

Grey-headed Greenbul

Geelbuikloofbuulbuul

Phyllastrephus scandens

Leaf-love

Zingende Gabonloofbuulbuul

Phyllastrephus strepitans

Northern Brownbul

Bruine loofbuulbuul

Phyllastrephus terrestris

Terrestrial Brownbul

Kaapse loofbuulbuul

Phyllastrephus terrestris intermedius

   

Phyllastrephus terrestris suahelicus

   

Phyllastrephus terrestris terrestris

   

Phyllastrephus xavieri

Xavier's Greenbul

Xaviers loogbuulbuul

Pycnonotus atriceps

Black-headed Bulbul

Zwartkopbuulbuul

Pycnonotus atriceps atriceps

   

Pycnonotus atriceps baweanus

   

Pycnonotus atriceps hodiernus

   

Pycnonotus atriceps hyperemnus

   

Pycnonotus aurigaster

Sooty-headed Bulbul

Koetilang buulbuul (Roetkopbuulbuul)

Pycnonotus aurigaster aurigaster

   

Pycnonotus aurigaster chrysorrhoides

   

Pycnonotus aurigaster dolichurus

   

Pycnonotus aurigaster germani

   

Pycnonotus aurigaster klossi

   

Pycnonotus aurigaster latouchei

   

Pycnonotus aurigaster resurrectus

   

Pycnonotus aurigaster schauenseei

   

Pycnonotus aurigaster thais

   

Pycnonotus barbatus

Common Bulbul

Grauwe buulbuul

Pycnonotus barbatus arsinoe

   

Pycnonotus barbatus barbatus

   

Pycnonotus barbatus dodsoni

   

Pycnonotus barbatus gabonensis

   

Pycnonotus barbatus inornatus

   

Pycnonotus barbatus layardi

   

Pycnonotus barbatus schoanus

   

Pycnonotus barbatus somaliensis

   

Pycnonotus barbatus spurius

   

Pycnonotus barbatus tricolor

   

Pycnonotus bimaculatus

Orange-spotted Bulbul

Oranjevlek buulbuul (Goudteugelbuulbuul)

Pycnonotus bimaculatus bimaculatus

   

Pycnonotus bimaculatus snouckaerti

   

Pycnonotus bimaculatus tenggerensis

   

Pycnonotus blanfordi

Streak-eared Bulbul

Blanfords buulbuul

Pycnonotus blanfordi blanfordi

   

Pycnonotus blanfordi conradi

   

Pycnonotus brunneus

Asian Red-eyed Bulbul

Roodoogbuulbuul

Pycnonotus brunneus brunneus

   

Pycnonotus brunneus zapolius

   

Pycnonotus cafer

Red-vented Bulbul

Kala buulbuul (Roodbuikbuulbuul)

Pycnonotus cafer bengalensis

   

Pycnonotus cafer cafer

   

Pycnonotus cafer haemorrhousus

   

Pycnonotus cafer humayuni

   

Pycnonotus cafer intermedius

   

Pycnonotus cafer melanchimus

   

Pycnonotus cafer saturatus

   

Pycnonotus cafer stanfordi

   

Pycnonotus capensis

Cape Bulbul

Kaapse buulbuul

Pycnonotus cyaniventris

Grey-bellied Bulbul

Grijsbuikbuulbuul

Pycnonotus cyaniventris cyaniventris

   

Pycnonotus cyaniventris paroticalis

   

Pycnonotus dispar

Ruby-throated Bulbul

Soendagoudborstbuulbuul 

Pycnonotus erythropthalmos

Spectacled Bulbul

Brilbuulbuul

Pycnonotus eutilotus

Puff-backed Bulbul

Donsrugbuulbuul

Pycnonotus finlaysoni

Stripe-throated Bulbul

Vlekkeelbuulbuul

Pycnonotus finlaysoni davisoni

   

Pycnonotus finlaysoni eous

   

Pycnonotus finlaysoni finlaysoni

   

Pycnonotus flavescens

Flavescent Bulbul

Geelwangbuulbuul

Pycnonotus flavescens flavescens

   

Pycnonotus flavescens leucops

   

Pycnonotus flavescens sordidus

   

Pycnonotus flavescens vividus

   

Pycnonotus flaviventris

Black-crested Bulbul

Zwartkuifbuulbuul

Pycnonotus flaviventris auratus

   

Pycnonotus flaviventris caecilii

   

Pycnonotus flaviventris elbeli

   

Pycnonotus flaviventris flaviventris

   

Pycnonotus flaviventris johnsoni

   

Pycnonotus flaviventris negatus

   

Pycnonotus flaviventris vantynei

   

Pycnonotus flaviventris xanthops

   

Pycnonotus fuscoflavescens

Andaman Bulbul

Andamanenbuulbuul

Pycnonotus goiavier

Yellow-vented Bulbul

Wenkbrauwbuulbuul

Pycnonotus goiavier analis

   

Pycnonotus goiavier goiavier

   

Pycnonotus goiavier gourdini

   

Pycnonotus goiavier jambu

   

Pycnonotus goiavier samarensis

   

Pycnonotus goiavier suluensis

   

Pycnonotus gularis

Flame-throated Bulbul

Keralagoudborstbuulbuul

Pycnonotus hualon

Bare-faced Bulbul

Kaalkopbuulbuul

Pycnonotus jocosus

Red-whiskered Bulbul

Roodoor buulbuul

Pycnonotus jocosus abuensis

   

Pycnonotus jocosus emeria

   

Pycnonotus jocosus fuscicaudatus

   

Pycnonotus jocosus hainanensis

   

Pycnonotus jocosus jocosus

   

Pycnonotus jocosus monticola

   

Pycnonotus jocosus pattani

   

Pycnonotus jocosus pyrrhotis

   

Pycnonotus jocosus whistleri

   

Pycnonotus leucogenys

Himalayan Bulbul

Witwang buulbuul

Pycnonotus leucogrammicus

Cream-striped Bulbul

Gestreepte buulbuul

Pycnonotus leucotis

White-eared Bulbul

Witoor buulbuul

Pycnonotus leucotis leucotis

   

Pycnonotus leucotis mesopotamia

   

Pycnonotus luteolus

White-browed Bulbul

Witbrauwbuulbuul

Pycnonotus luteolus insulae

   

Pycnonotus luteolus luteolus

   

Pycnonotus melanicterus

Black-capped Bulbul

Goudborstbuulbuul

Pycnonotus melanoleucos

Black-and-white Bulbul

Zwart-witte buulbuul

Pycnonotus montis

Bornean Bulbul

Borneogoudborstbuulbuul

Pycnonotus nieuwenhuisii

Blue-wattled Bulbul

Blauwlelbuulbuul

Pycnonotus nieuwenhuisii inexspectatus

   

Pycnonotus nieuwenhuisii nieuwenhuisii

   

Pycnonotus nigricans

African Red-eyed Bulbul

Maskerbuulbuul

Pycnonotus nigricans nigricans

   

Pycnonotus nigricans superior

   

Pycnonotus penicillatus

Yellow-eared Bulbul

Geelpluimbuulbuul

Pycnonotus plumosus

Olive-winged Bulbul

Maleise buulbuul

Pycnonotus plumosus cinereifrons

   

Pycnonotus plumosus hutzi

   

Pycnonotus plumosus insularis

   

Pycnonotus plumosus plumosus

   

Pycnonotus plumosus porphyreus

   

Pycnonotus priocephalus

Grey-headed Bulbul

Grijskopbuulbuul

Pycnonotus simplex

Cream-vented Bulbul

Witoogbuulbuul

Pycnonotus simplex halizonus

   

Pycnonotus simplex prillwitzi

   

Pycnonotus simplex simplex

   

Pycnonotus sinensis

Light-vented Bulbul

Chinese buulbuul

Pycnonotus sinensis formosae

   

Pycnonotus sinensis hainanus

   

Pycnonotus sinensis orii

   

Pycnonotus sinensis sinensis

   

Pycnonotus squamatus

Scaly-breasted Bulbul

Schubborstbuulbuul

Pycnonotus squamatus borneensis

   

Pycnonotus squamatus squamatus

   

Pycnonotus squamatus webberi

   

Pycnonotus striatus

Striated Bulbul

Gestreepte buulbuul

Pycnonotus striatus paulus

   

Pycnonotus striatus striatus

   

Pycnonotus taivanus

Styan's Bulbul

Formosa-buulbuul

Pycnonotus tympanistrigus

Spot-necked Bulbul

Barusanbuulbuul

Pycnonotus urostictus

Yellow-wattled Bulbul

Geellelbuulbuul

Pycnonotus urostictus atricaudatus

   

Pycnonotus urostictus basilanicus

   

Pycnonotus urostictus ilokensis

   

Pycnonotus urostictus philippensis

   

Pycnonotus urostictus urostictus

   

Pycnonotus xantholaemus

Yellow-throated Bulbul

Geelkeelbuulbuul

Pycnonotus xanthopygos

White-eyed Bulbul

Arabische buulbuul

Pycnonotus xanthorrhous

Brown-breasted Bulbul

Bruinborstbuulbuul

Pycnonotus xanthorrhous andersoni

   

Pycnonotus xanthorrhous xanthorrhous

   

Pycnonotus zeylanicus 

Straw-headed Bulbul

Geelkruinbuulbuul

Pyrrhurus scandens Leaf-love

   

Pyrrhurus scandens orientalis

   

Pyrrhurus scandens scandens

   

Setornis criniger

Hook-billed Bulbul

Langsnavelbuulbuul

Spizixos canifrons

Crested Finchbill

Gekuifde vinkbuulbuul

Spizixos canifrons canifrons

   

Spizixos canifrons ingrami

   

Spizixos semitorques

Collared Finchbill

Vinksnavelbuulbuul (Halsbandbuulbuul)

Spizixos semitorques cinereicapillus

   

Spizixos semitorques semitorques

   

Thapsinillas affinis 

Southern Golden Bulbul

Molukse buulbuul

Thapsinillas affinis affinis

   

Thapsinillas affinis flavicaudus

   

Thapsinillas affinis mysticalis

   

Thapsinillas longirostris

Northern Golden Bulbul

Sulabuulbuul

Thapsinillas longirostris aurea

   

Thapsinillas longirostris chloris

   

Thapsinillas longirostris harterti

   

Thapsinillas longirostris longirostris

   

Thapsinillas longirostris lucasi

   

Thapsinillas longirostris platenae

   

Thescelocichla leucopleura

Swamp Palm Bulbul

Moerasbuulbuul

Tricholestes criniger

Hairy-backed Bulbul

Haarrugbuulbuul

Tricholestes criniger criniger

   

Tricholestes criniger sericeus

   

Tricholestes criniger viridis

   

Xanthomixis apperti

Appert's Tetraka

Apperts loofbuulbuul

Xanthomixis cinereiceps

Grey-crowned Tetraka

Grijskruinloofbuulbuul

Xanthomixis tenebrosus

Dusky Tetraka

Sianaka-loofbuulbuul

Xanthomixis zosterops 

Short-billed Tetraka

Kortsnavelloofbuulbuul

Xanthomixis zosterops fulvescens

   

Xanthomixis zosterops zosterops

   

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com